Sedan lanseringen av 1000 apor i april har det enligt Alex Schulman varit problem med sajten som Cybercom har ansvarat för uppbyggnaden av.

I lördags tog tålamodet slut för Alex Schulman som i ett blogginlägg öppet deklarerade sitt missnöje mot Cybercom.

Blogginlägg togs senare under måndagen bort från sajten och det förmedlades till it24 att det inte gynnade de inblandade parterna. Något som Alex Schulman hävdar är en lögn eftersom det är ett av problemen med sajten att det försvinner mellan ett till fem inlägg dagligen.

– Det är jag som är ansvarig utgivare för sajten och bestämmer vad som ska skrivas eller inte. Cybercom skulle fixa till en bildlösning och lyckades sabba så att inläggen försvinner. Varje dag på jobbet är vilda västern för det är inget som fungerar, säger han och menar att situationen nu är ohållbar.

Under tisdagen visade Alex Schulman i form av en obscen fingergest, vad han tyckte om bolaget.

– Jag har arbetet med internet i över tio år och har aldrig varit i kontakt med mer inkompetenta lallare. Nu kan de dra åt helvete och jag vill avsluta samarbetet med de här nollorna, säger Alex Schulman som förklaring till bildhälsningen.

Vad är det konkret som är problem med sajten?
– Du borde ha frågat, vad fungerar med sajten? Det finns inget som fungerar som det ska. Får jag ett löfte om att man ska leverera ett uppdrag förlitar jag mig på det, men det har inte lallarna klarat av.

Har du lämnat in en ordentlig kravspecifikation?
– Vi har lämnat in ett dokument på 150 sidor som de godkände och sa att det var den bästa specifikationen som de hade fått.

Vad säger sajtägaren Metronome?
– De får stå för vad de vill kommunicera ut. Jag skäms inte över mina inlägg, för det är sant.

Hur kommenterar du att det saknas humor på sidan?
– Ha ha… det är just det som är vårt koncept att 50 procent avskyr oss, och 50 procent älskar oss, men 100 procent läser oss. Men mitt koncept är inget som jag vill diskutera med en teknikleverantör.

Tror du att det går att hitta en fungerande lösning tillsammans med Cybercom?
– För några månader sedan kanske det hade gått, men nu vill jag inte ha med dem att göra. Det kliar på min kropp när jag hör Cybercom och om jag möter någon som jobbar på bolaget kommer jag att byta trottoar.

Cybercoms vd Patrik Boman vill inte direkt kommentera Alex Schulmans utspel.

– Vår relation till Metronom är viktig och därför väljer vi att föra diskussionen direkt med kunden. Alex Schulman får stå för sitt uttalande. Naturligtvis blir det tråkigt i och med att internt bli personalen illa berörd, säger han.