Ventelo är en privatägd teleoperatör som specialiserat sig på mindre företag och myndigheter. I sin reklam säger företaget att de erbjuder ett komplett utbud av kommunikationstjänster, vilket numera verkar stämma bra med verkligheten. För nu lanserar Ventelo mobilt bredband till sina kunder.

- Vi har ju sett samma trend som alla andra sedan en tid tillbaka och vi har fått många förfrågningar om mobilt bredband från kunderna. Men det tar tid att hitta rätt leverantör och bli klar med alla förhandlingar. Nu känns det i alla fall bra att kunna erbjuda det här både till vår befintliga kundbas och även våra framtida kunder, säger Frydlinger.

Huvudorsaken till att valet föll på Ice.net är täckningen.

- Vi har kunder över hela Sverige och det ligger i vår strategi att ha det även i fortsättningen. Då blir täckningen mycket viktig och där ligger Ice.net väldigt bra till.

Hur många mobilt bredbandskunder räknar ni med att få?
- Vi har inga sådana mått riktigt, vi kommer att gå ut till våra kunder och erbjuda dem det här och sedan använda det när vi marknadsför oss mot nya kunder. Men efterfrågan har varit stor bland våra 40000 kunder, så vi hoppas så klart att många av dem utnyttjar den nya tjänsten.

Vad kommer det att kosta?
- 159 kronor i månaden i flatrate, men det unika är att hela Skandinavien ingår i det. Det täcker de allra flesta av våra kunders affärsbehov.

I våras sålde ni alla era privatkunder för att fokusera på företagsmarknaden, hängde den affären samman med de här satsningen på något sätt?

- Nej, det kan man inte säga. Däremot är det ett led i vår fokusering på mindre företag.