I somras aviserade Sony Ericsson att de ska skära ner med 2 000 personer på global basis till följd av det försämrade resultatet.

I fredags blev det en realitet när Sony Ericsson lämnade in om ett formellt varsel.

I dagsläget sysselsätter verksamheten i Kista totalt 1 100 personer inklusive konsulter. Och det är just verksamheten i Kista som drabbas hårdast av neddragningarna, där det är totalt 550 personer av 700 som blir av med sina jobb. Utöver detta är det cirka 200 konsulter som blir av med sina uppdrag, enligt Svd

Sony Ericssons besparingsprogram slår även mot södra Sverige. I Hässleholm väljer mobiltillverkaren att helt skrota verksamheten, vilket innebär att 90 personer mister sina jobb.

I Lund sysselsätter företaget totalt 4 500 personer och av dessa har 230 stycken varslats. Men hur pass säkert konsulterna sitter i Lund råder det delade meningarna om.

– Det är i Lund vi koncentrerar vår verksamhet, säger Sony Ericssons pressansvarige Gustav Brusewitz till Skånska Dagbladet.

Utöver neddragningarna i Sverige har Sony Ericsson beslutat att lägga ned utlandsverksamheten i Manchester. Hur många som påverkas av den nedläggningen är oklart.

Det var i samband med den senast kvartalsrapporten som mobiltillverkaren kommunicerade ut att hela omstruktureringen ska vara på plats under första halvåret 2009 och totalt ska kostnaderna sänkas med tre miljarder kronor.