Det var i helgen som tjuvarna bröt sig in på terminalområdet i Göteborgs hamn och stal lasten på två trailers. Inte vilka trailers som helst, utan just de två som var fyllda av röda, svarta och vita Nintendo DS.

Brottets karaktär gör att polisen misstänker insiderbrott. Av värdet på försändelsen att döma är det flera tusen spelmaskiner som stulits:

– Att de valde just den här lasten bland alla trailers som fanns på området visar att de visste vad de letade efter. Det handlar om miljontals kronor, men vi vill inte säga något om exakt hur många DS det handlar om, säger Patrik Johansson på Bergsala.

Stölden kommer extra olägligt eftersom det redan råder brist på DS-maskiner i handeln inför julen. Nu riskerar många butiker att bli helt utan den populära spelkonsolen.

– Det är klart att det blir besvärligt för de butiker som hade beställt just den här lasten. Idag vet vi inte när vi kan ersätta det som stulits. Vi har bett Nintendo i Japan om en extrasändning, de brukar ha ett extra lager för den här typen av akuta situationer. Men vi har inte fått något svar än, vi får se hur det går.

Alla DS som stals har skandinavisk manual, vilket gör att Bergsala misstänker att de även kommer att säljas i Skandinavien.

– Vi håller ögonen öppna på olika sajter, men vi tar gärna emot tips som leder till att vi hittar stöldgodset. Vi ger 10 000 kronor till tips som leder till att merparten av stöldgodset hittas, lovar Patrik Johansson.