De två trailers fyllda av Nintendo DS som stals från Göteborgs hamnområde i helgen kanske inte är borta för alltid, trots allt.

Tidigare under veckan gick TV3s Efterlyst ut med bilder på två lastbilschaufförer som misstänks ligga bakom flera liknande brott i hamnen. Männen anklagas för att ha stulit bland annat olja och bildäck till ett värde av flera miljoner kronor ur hamnen.

Polisen tror att samma män ligger bakom stölden av Nintendo DS-konsoler från hamnområdet.

– Vi har ett visst hopp att stöldgodset ska hittas. Om det är de här personerna som är skyldiga ökar chanserna för att brottet klaras upp. Polisen har tydligen redan fått in tips, säger Patrik Johansson, pressansvarig på Bergsala.

Chansen att klara upp brottet har också ökat av en annan anledning: Bergsala höjer nu sin belöning för tips som leder till att stöldgodset hittas från magra 10 000 till 100 000 kronor.

– Dessutom kommer vi att sätta in annonser i dagspressen med information om stölden och tipspengarna. Det kanske kan ge något.

För butikerna vars leveranser blev stulna kommer även viss tröst från Japan. Nintendo har satt in akuta extraleveranser av DS-konsoler, som anländer till Sverige med flyg i dagarna.

– Hur stor leveransen blir vet vi inte, men vi är tacksamma för allt som kommer. Det är ju brist på DS, så vi är väldigt glada för leveransen även om den inte ersätter alla de maskiner som stals, säger Patrik Johansson.