När Vivendi och Activision slogs samman i somras förklarade det nya bolaget att svenska Massive inte ingick i kärnverksamheten. Sedan dess har Massive fört en osäker tillvaro medan Activision förhandlat med i princip alla stora spelförlag i världen.

Men nu är det alltså klart att franska Ubisoft blir ny ägare till Massive.

– Intresset har varit stor för oss och det har funnits flera spännande intressenter, men jag tror att Ubisoft och vi passar väldigt bra ihop. Vi har samma syn på kvalitet och samma värderingar, allt känns väldigt bra, säger Martin Walfisz, Massives vd och grundare.

Med i köpet följde också spelet World in conflict. Massive håller just nu på att göra en konsolversion av pc-spelet.

Kommer det ut i Ubisofts regi nu? 

– Det får du fråga dem om, men vi har fortsatt att arbeta på spelet under den här tiden och arbetar vidare på det just nu.

Blir hela personalstyrkan kvar, eller måste ni avskeda? 

– På kort sikt förändras ingenting, alla blir kvar. Vi håller på med långsiktiga planer just nu och även om inget är helt klart så lutar det nog mer åt expansion än förminskning.

Har ni varit oroliga för er framtid under den här tiden? 

– Viss oro blir det ju alltid och alla tycker att det är skönt att det är klart nu. Under hela det här året har det varits svårt att fatta några som helst beslut för framtiden, så nu är det väldigt kul att tänka framåt. Det känns som hela världen ligger öppen för oss igen.

Påverkade finanskrisen affären något? 

– Vi är ju objektet som säljs, förhandlingar har helt skötts mellan Activison och Ubisoft så jag vet egentligen ingenting om det. Det är klart att vi blev lite oroliga av krisen, fast å andra sidan har spelbranschen varit ganska okänslig för konjunkturer tidigare så riktigt nervösa blev vi inte. Ubisoft är ett sunt företag med sund ekonomi, så jag tror faktiskt inte att vare sig konjunktur eller finanskris hade någon påverkan.

Nu ska ni jobba mot Paris istället för USA, är det en fördel? 

– Ja, det tror jag. Det känns som vi passar bra in i Ubisoft. Det fungerade bra att jobba mot LA också, men nu blir det ju om inte annat kortare resor.