Det nya initiativet innebär att varje bloggare som skriver om och länkar till en produkt på www.onoff.se automatiskt får en länk tillbaka till sin blogg. Listor över länkar till bloggarna ska presenteras direkt på respektive produktsida på Onoffs webbplats.

– Vi vet att det finns många bloggare som är intresserade av hemelektronik. Med Twingly har vi hittat ett bra sätt för ett ömsesidigt utbyte; bloggarna kan synas på vår webbplats och vi länkar till dem samtidigt som våra kunder på ett enkelt sätt får ta del av deras erfarenheter och åsikter om olika produkter, säger Fredric Söderberg.

Tidigare under året har bolaget lanserat ett servicekoncept med bland annat hemkörning och installation. Möjligheten att ta del av bloggkommentarer är en ny del i det servicekonceptet.

– För oss är det viktigt att bli mer transparenta för att kunna ge bra service till våra kunder. Med bloggkommentarer i vår webbshop får kunderna nyttig produktinformation plus att vi själva får snabb feedback på vilka produkter som gillas eller ogillas i bloggvärlden. Blogglänkar är ett första steg för oss att skapa en konsumentcommunity, säger Fredric Söderberg.

– Konsumenter söker ofta recensioner på internet innan de bestämmer vilken kamera eller tv de ska köpa. Att Onoff lyfter in bloggarna är ett bra sätt att visa vad som sägs om produkterna de säljer, som i allra högsta grad kan påverka dem att ta bättre köpbeslut och därmed bli nöjdare kunder. Företaget är först inom sin bransch med den här typen av satsning och jag tror att kunderna kommer att kunna upptäcka många riktigt bra bloggar, säger Martin Källström, vd på Twingly.