Den krisdrabbade e-handlaren Datorbutiken.com stänger ned sin verksamhet sedan moderbolaget Shoppingsajterna idag ansökt om konkurs vid Lunds tingsrätt.

Företaget, som i juni förra året gick ihop med återförsäljaren JME data, har märkt av en kraftigt vikande försäljning de senaste månaderna och ger i dag beskedet att verksamheten inte längre kan fortsätta.

Den rådande turbulensen på finansmarknaden pekas ut som en direkt orsak till konkursen.

– Det hela är väldigt tråkigt för alla som jobbar på företaget, men även för leverantörer och kunder. Styrelsen har arbetat intensivt med att finna en lösning på situationen, men då man alltjämt dras med en för stor kostnadsmassa i kombination med den vikande försäljningen ser man inte längre möjligheten att kunna driva verksamheten vidare i nuvarande form, meddelar bolaget i ett skriftligt uttalande på webbplatsen shoppingsajterna.se.

Lagda och betalda beställningar kommer inte att levereras, meddelar bolaget. Kunder som redan har betalat sin order får rådet att ta kontakt med sin bank eller vända sig till konkursförvaltaren när en sådan utsetts.

Under året har bolaget dragit ned kraftigt på sin personalstyrka och även lagt ut hela sin logistikverksamhet på partner för att spara pengar.

För bara en knapp månad sedan antydde vd Georg Tylén att bolaget var på väg att resa sig ur krisen:

– Vi har haft det kämpigt. Men nu har vi gjort en del åtgärder och det borde räcka till för att få ekonomin på fötter. Det börjar se ljusare ut, sa Georg Tylén till it24 i oktober.

It24 har sökt Georg Tylén för ytterligare kommentarer.