Det var för två veckor sedan som e-handlaren Datorbutiken.com stängde ner sin verksamhet. Det i samband med att moderbolaget Shoppingsajterna ansökte om konkurs.
Nu reas bolagets tillgångar ut till högstbjudande. Bland dem märks ett varulager tillhörande butikerna i Helsingborg och Malmö, med ett uppskattat värde på runt 4,5 miljoner kronor. Dock har bolaget inget internetlager, eftersom att all logistik kring webbshoppen sedan ett par månader tillbaka sköts av distributören Captech.

Bolagets övriga tillgångar, inklusive domännamnet datorbutiken.com, kommer också att säljas ut.

Konkursförvaltaren i ärendet är advokaten Johan Schubert på Hamilton advokatbyrå.

– Folk är intresserade av att köpa allt. Marknaden får värdera hur mycket det är värt, säger han.

Den totala skuldbilden i bolaget har fastställts till mellan 50 och 60 miljoner kronor. Enligt Johan Schubert är det dock för tidigt att uttala sig om vilka distributörer eller leverantörer som har fodringar på e-handlaren.

– Vilka som drabbas kommer vi först att veta när konkursbouppteckningen är upprättad och den processen tar upp till ett halvår, säger Johan Schubert och fortsätter:

– Det är inte vår första prioritet just nu. I det här skedet måste vi i första hand sälja av alla tillgångar, personal ska ha betalt nästa månad också och vi måste hantera alla kundreturer, säger han.

Under den här veckan räknar konkursförvaltaren att försäljningen ska vara genomförd. Datorbutikens lagerfastighet i Staffanstorp kommer att säljas av separat.

Vilka kommer att få betalt?
– Jag ska sälja av alla tillgångar. Den påse pengar som blir över ska sedan fördelas enligt en viss prioriteringsordning. Det är ingen som kommer att få en full utbetalning utan det kommer att ske en procentuell utdelning.

Datorbutikens moderbolag Shoppingsajterna hade fyra huvudägare, Georg Thylén, Johan Strand, Göran Smedberg och Stig Hultqvist. Enligt Johan Schubert så är det än inte kartlagt exakt hur finansieringen har sett ut i bolaget.

– Vi har inte gått igenom räkenskaperna ännu, men det som vi har sett verkar allt vara i sin ordning. Den granskningen beräknas vara klar inom ett halvår, säger Johan Schubert.

Tidigare har ni kommunicerat att det är 1000 kunder som påverkas, har den bilden förändrats?
– Nej, det är fortfarande 1000 kunder som på ett eller annat sätt drabbas av konkursen. Efter att försäljningen är klar är det dags att sammanställa alla skulder, fodringar och returer.