Musiktjänsten Spotify är en av årets allra mesta webbsnackisar. Den svenskutvecklade musiktjänsten slog officiellt upp dörrarna i oktober och har överösts av lovord från både press och användare.

Än så länge finns Spotifys klientapplikation enbart för pc- och mac-datorer. Det är sedan tidigare känt att företaget jobbar på mjukvara för både Iphone och mobiloperativsystemet Symbian, som används av Nokia och i viss utsträckning även Sony Ericsson.

Men även på andra håll växer intresset för bolaget. Enligt uppgifter till It24 för Spotify just nu diskussioner med åtminstone en tillverkare av mp3-spelare. Syftet ska vara att utveckla en specialanpassad version av plattformen som kan strömma låtar till en musikspelare via wlan.

Möten ska även ha ägt rum mellan representanter från Ericsson och Spotify, men det är oklart om de diskussionerna förväntas mynna ut i ett konkret samarbete. Från Ericssons perspektiv är teknik och tjänster som kan stimulera en ökning av trafiken i näten intressant, något som i hög grad stämmer på Spotify.

Spotifys vd Daniel Ek vill varken bekräfta eller dementera de uppgifterna när It24 når honom för en kommentar. Han bekräftar dock att Spotify i första hand ser sin produkt som en plattform för musikdistribution. Med det i åtanke ter sig samarbeten med andra teknik- och prylleverantörer som naturliga:

– Vi ser definitivt Spotify som en plattform för musik där spännande funktionalitet kan byggas ovanpå, säger Daniel Ek och nämner webbapplikationerna listiply.com och spotifydj.com som två tidiga och ”spännande” exempel.

– Vi kommer ta fler steg mot att bli en plattform under 2009, fortsätter han.

Det är ännu oklart hur mobiltillverkarna förhåller sig till Spotifys kommande klientprogram för Iphone och Symbian. Både Nokia, Sony Ericsson och givetvis Apple driver redan egna mobila musiktjänster som i praktiken skulle bli direkta konkurrenter till en mobil version av Spotify.