Hej Tomten! Vad har du för klappar att dela ut till it-branschen i år? 

– Jag har en hel del varma kläder i säcken. Att snålblåsten fortsätter nästa år är väl de flesta överens om och det vore tråkigt om folk får gå och frysa. Jag delar också ut lite kollektivt jävlarannamma till företagen, av precis samma anledning.

– Sen så blir det ett lager med netbooks till svenska Dell och såklart ett ersättningslass med Nintendo DS-konsoler till Bergsala. Ett gäng rediga julkramar blir det också, till Datorbutikens kunder som blev utan både varor och pengar samt såklart de anställda på GNT och alla andra företag som tvingas dra ned för att klara sig ur krisen.

Vilka nyheter har du glatt dig lite extra åt under året? 

– Framförallt att netbook-försäljningen kommit igång på allvar, det har varit ett omvälvande år för pc-leverantörerna. Det passar ju även utmärkt för min egen del - alla de här enkilosdatorerna gör ju att julklappssäcken blir betydligt lättare att kånka omkring på.

Vad har då varit jobbigast? 

– Det måste vara alla dessa enorma platt-tv-skärmar. Av precis samma anledning, men omvänt då om du förstår jag menar.

Vad önskar du dig själv av it-branschen i år?

- Jag har ganska nog med prylar faktiskt, och så är det ju alltid bäst att vara opartisk. Vad sägs om ett gott och glatt 2009 utan alltför tuffa besparingar?

Du har redan gps i kälken alltså?

Det har jag haft i flera år nu.