SJ arbetar med att samordna och minska antalet leverantörer för att spara pengar och öka kvaliteten. Logica blir därmed SJ:s huvudleverantör inom applikationsdrift.

Avtalet, som innebär att Logica ska förvalta och utveckla 32 applikationer och system åt SL, uppgår till ett ordervärde av 95 miljoner kronor. Logica tar därmed över driften från hela 15 olika leverantörer.

– Det är en helt ny affär som inte funnits tidigare och den är jätteviktig för oss, säger Mats Nilsson Hahne, kommunikationsdirektör på Logica.

Logica utgår från sin så kallade Blended delivery-modell för att utveckla och leverera applikationer och system. Den innehåller en mix av lokala och internationella leverantörer, bland annat från Indien.

För SJ ska Logica sköta system som hanterar ekonomi, försäljning och produktion samt interna och externa webber, däribland sj.se.

– Det är extra roligt att få förtroende att få utveckla en så stor och synlig applikation som sj.se, som har så pass många besökare, säger Mats Nilsson Hahne.

– Vi är mycket nöjda med att ta detta steg mot en mer funktions- och tjänsteinriktad leverans av våra system och applikationer och i slutändan kunna erbjuda våra resenärer ännu bättre tillgänglighet och kvalitet, säger Anders Hedenros, CIO på SJ.

Avtalet gäller fem år och enligt Mats Nilsson Hahne kommer ordervärdet att öka ytterligare under den tiden.