– Ja, det var min mest lyckade lansering någonsin, alla kategorier, säger Ola Sevandersson, och lutar sig nöjt tillbaka i stolen.

Under ett års tid hade han utvecklat den webbaserade fotoredigeringstjänsten Pixlr. Det blev många kvällar, helger och nätter innan den till slut kändes tillräckligt klar för att släppas i betaversion i augusti.

– Jag skrev om koden två eller tre gånger innan jag blev klar. Allt kraschade i december och hela koden försvann. Då var jag nära att ge upp. Men jag fick skriva om det, och det blev dubbelt så bra istället, säger Ola Sevandersson.

Pixlr är en enkel webbaserad fotoredigeringstjänst. Utseendemässigt kan den jämföras med en tidig version av Photoshop.

– Den kan användas till i princip samma sak som vilket bildredigeringsprogram som helst. Man kan fixa till bilder, autojustera, ta bort blemmor.

Tanken är det ska vara en enkel applikation för användare som inte behöver Photoshops alla funktioner. Programmet ska också enkelt gå att integrera i olika plattformar.

– Jag har tjatat på Bilddagboken att de ska integrera den. Jag håller på med en enklare variant så att de som är 15 år kan använda den utan problem, säger han.

Efter lanseringen är det många som har hört av sig och talat om att de gillar tjänsten. Ola Sevandersson berättar att han fick göra en specialversion av tjänsten till en inredare som jobbar för shejken av Dubai.

– De ville inte använda den publika versionen och skicka bilderna mot den publika servern, så jag fick göra en egen version till dem, säger han.

Han berättar vidare om ett indiskt fotoföretag, som arbetar med pressbilder. De hörde av sig och berättade att de numera har gjort sig av med Photoshop och enbart använder Pixlr.

Men Ola Sevandersson har lite svårt att ta till sig den goda kritiken. Han fokuserar snarare på att ständigt förbättra applikationen. Han säger att han är perfektionist, och att det kan vara ganska farligt ibland. Det slutar oftast med att han gör allt själv, och har haft svårt att släppa in andra i arbetet.

Nästa steg blir att utveckla ett paket, med en enklare variant av programmet ska ingå, plus en vektoreditor.

– Allt är byggt från grunden, så jag har redan ett komplett ramverk. Det enda problemet blir att det blir lite svårt att hinna med, säger han.

Hittills har fokus varit på att ha kul under utvecklingen och att få ut den färdiga tjänsten. Affärsmodellen har han inte hunnit fundera så mycket på. Han vet dock att han inte vill ta betalt av användarna, speciellt inte under varumärket Pixlr.

Flera intressenter har redan hört av sig med erbjudanden om att gå in i bolaget.

– Jag har tackat nej till allting än så länge. Jag vet inte ens vilka summor de har erbjudit.

Just nu förs diskussioner om att licensiera ut tjänsten, med, enligt honom själv, en stor aktör. Och det är främst genom licensavtal som han tror att framtiden för tjänsten kan finnas.

– Jag letar i så fall efter någon som kan tillföra något på en internationell nivå. Sverige är inte huvudmålet för Pixlr. Här sitter alla med feta datorer och ett piratkopierat Photoshop. Och vi är åtta miljoner. Om jag ska samarbeta med någon siktar jag på den amerikanska eller asiatsika marknaden.

Så miljonen han blev erbjuden direkt efter lansering, den tackade han givetvis nej till.

– Jag sade att ”jag kan inte sälja”. Det är ju mitt projekt, och jag gör det för att det är roligt att bygga saker. Det handlar om kreativitet och passion för det jag gör.