Det talas om att ta företaget in i en andra fas. Bredbandsbolaget har sedan starten haft som huvudfokus att leverera bredbandsuppkopplingar. Nu ska de få kunderna att betala för tjänsterna.

Fas två inleddes när företaget skänkte en halv miljon Spotify-konton till sina kunder. Härnäst genomförs en satsning på rörlig bild.

Överst på önskelistan? Ett ”film-Spotify”. Bredbandsbolagets förhoppning är att lansera en tjänst som gör för filmen vad Spotify har gjort för musiken. Något som bekräftas av vd Georgi Ganev:

– Jag ska inte sticka under stol med att vi vill vara först och bäst, och leverera tjänsterna så tidigt som möjligt. Samtidigt tror vi på öppenhet. Vi vill att alla kunder på marknaden ska kunna nyttja det här.

Samtal har förts med flera aktörer, men vilka det handlar om vill inte vd Georgi Ganev kommentera.

– Jag vill inte gå in i detalj på den typen av diskussioner. Men det man kan konstatera är att vi är öppna för den typen av dialog.

Han vill heller inte kommentera när en eventuell tjänst kan lanseras.

– Ju förr desto bättre. Alla som tycker om film och förstått möjligheterna att titta på film över nätet känner likadant. Jag tror att det finns en frustration över att alla filmer inte finns lättillgängliga över nätet på ett enkelt och lagligt sätt.

It24 har tidigare skrivit om hur företaget i en platsannons söker en affärsområdeschef för tv, som ska hjälpa till att ”öka Bredbandsbolagets marknadsandel inom iptv markant” och vara ”navet i vår tv-satsning”.

– Det mest effektiva sättet att bekämpa illegal fildelning är att erbjuda bra lagliga alternativ, säger Georgi Ganev. Spotify är ett bra exempel på musiksidan, och vi tycker att det är trist att man inte kommit lika långt när det gäller film.

– I våra samtal med olika aktörer diskuterar vi hur man kan utveckla affärsmodellerna och hur vi kan distribuera den här typen av innehåll på bästa möjliga sätt, fortsätter han.

Bredbandsbolaget har sedan flera år ett samarbetsavtal med SF Anytime, som erbjuder hyrfilm via nätet.