Just nu ligger fyra it-jobb ute på FRA:s hemsida. Myndigheten söker en javautvecklare, en databasutvecklare, en medarbetare till IT-supporten och drifttekniker.

Enligt Charlotte Bräsch på Adecco, som sköter FRA:s rekrytering, är intresset relativt stort för de olika tjänsterna.

– Vi har fått in 10 till 15 ansökningar till varje tjänst, säger hon.

I övrigt är det svårt att få några svar:

– Allt där är rätt hemligt, fortsätter Charlotte Bräsch.

Även Lina Karlsson på FRA: s personalavdelning är förtegen om hur många myndigheten planerar att anställa den närmsta tiden.

– Jag får inte säga något.

Vad för slags kompetens och egenskaper söker ni hos era anställda?
– Det vet jag inte om jag får säga.

Inte heller Fredrik Stenros, HR-specialist på FRA, är särskilt frikostig med information. Han uppger till slut att det krävs relevant högskoleutbildning, förslagsvis en civilingenjörsexamen till många tjänster hos FRA.

– Vi kräver några års erfarenhet på en del av tjänsterna, ibland upp till fem år, beroende på hur erfaren den som slutade var.

Har debatten kring FRA påverkat antalet sökande till tjänsterna på något sätt?
– Inte som jag har sett. Det enda som man märker är att det är ganska nytt för många och att de inte känner till hur vi arbetar. De kommer många frågor på intervjuerna, säger Fredrik Stenros. Men största frågan är om vi kan matcha lönenivåerna. De är ju en statlig värld vi lever i.

Inställningen till FRA är ju ganska negativt utbredd, hur påverkas man av det när man jobbar där?
– Man får helt enkelt förklara vad FRA jobbar med egentligen. Vi ska uppfylla de säkerhetspolitiska målen och har som uppgift att ge regeringen ett informationsöverläge.

Hur är FRA som arbetsplats?
– Det är en teknisk driven verksamhet som är öppen och flexibel. Folk stöttar varandra och det ges möjlighet till utveckling. Och så har vi bra friskvård och en god syn på föräldraledighet.

Vilka egenskaper uppskattar ni hos era sökande?
– En flexibel och kreativ person som tar egna initiativ och är nyfiken och vetgirig. Personen ska också vara prestigelös och ha en social begåvning och kunna arbeta bra i grupp.

FRA har 650 anställda i dagsläget och kan inte förrän budgeten är lagd i slutet av januari säga hur många som kommer att anställas under året.

FRA lägger inte ut något på konsulter av säkerhetsskäl utan använder sig endast av egen personal. Eftersom det är en statlig myndighet måste de utlysa alla tjänster, även om de rekryterar internt.