- Det kostar det för att han kostar pengar.

Så hemligheten bakom gratis är att ta betalt?
- Hans teori handlar framförallt om att man inte behöver ta betalt för digitala tjänster. Jag tror att de flesta förstår att det kostar pengar att ta hit honom till Malmö.

Hur många har köpt biljett?
- Just nu har 500 biljetter sålts, och jag tror att det blir 600. Det ser ut som att det blir utsålt.

Expressens förre chefredaktör Otto Sjöberg kommer också. Vad ska han prata om?
- Tanken där är att han fick Expressen på fötter, men inte bara genom att sälja tidningar, utan även böcker och dvd-skivor. Han erbjuder ett annat sätt att se på sin affärsmodell, och är därför intressant. Dessutom byter han jobb inom Bonnier.

Det är en rad spännande namn som är uppsatta som talare. Är det något du ser extra mycket fram emot?
- Personligen är jag intresserad av Sara Öhrvall (från Bonnier Research & Development, reds. anmärkning). Hon verkar vara en begåvad person som gör bra saker, men man har inte sett så mycket av henne tidigare. Det vore intressant att höra hur hon ser på Bonnier möjligheter att anpassa sig.

Webbentreprenören Ted Valentin, som ordnade 24 hour business camp, kommer också?
- Tanken är att gästerna ska representera tre grupper. En del som är lite mer analytiker, en del som representerar de största mediehusen och en del entreprenörer. Han hör till den senare kategorin. Han har jobbat mycket utifrån longtail-teorin.

Nu när Chris Anderson är på plats. Ska ni prata om longtail-teorin också?
- Vi hade ett samtal med honom nyligen där vi förklarade att man inte ska förutsätta att alla vet vad det är. Men det är inte det eventet ska handla om.

Boken ”Free” är ännu inte utgiven. Har ni fått läsa något utdrag?
- Den ska komma till hösten, och manuset lämnas i mars eller april. Vi har inte fått läsa den, men man kan väl följa hur den växer fram på hans blogg.

Hur fortgår förberedelserna i övrigt?
- Det är väldigt mycket journalister som ringer. Och många vill ha personliga intervjuer med Chris Anderson. Han är inte särskilt kommersiell på det sättet. Han kommer precis före föredraget, och åker precis efter. Vi tittar på om vi kan genomföra en presskonferens efteråt, men då måste han förstås stanna några timmar extra.