64-åriga Lennart Carlson har beslutat sig för att lämna vd-posten på Fingerprint Cards, ett bolag som han grundande för tolv år sedan.

– Jag började med ett tomt A4-ark när jag grundade bolaget. Under den här tiden har vi tagit fram en helt ny teknik som under det sista året har fått acceptans på marknaden. Vi har nu fått igång en mycket kostnadseffektiv produktion och går även in i ett spännande försäljningsskede, säger Lennart Carlson.

Lennart Carlson kommer att kvarstå på sin tjänst fram till bolaget har utsetts en ny vd, en process som beräknas vara klar innan sommaren. Han säger att det redan finns ett par bra kandidater som man tittar på.

– Jag tror att en starkt sälj- och marknadsinriktad person, med erfarenhet från elektronik- och/eller halvledarbranschen, skulle vara en lämplig ledare i den utvecklingsfas som vi befinner oss i, säger Lennart Carlson.

Vad ska du göra nu?
– Det vet jag inte. Jag har inte funderat så mycket över det, men i första hand ska jag bli av med en massa måsten som jag har levt med. Det måste finnas annat i livet.

Kommer du att kunna släppa bolaget helt?
– Ja, det är mitt budskap med uppsägningen. Det är dags med lite nytt blod i högsta ledningen. Dubbelt kommando är aldrig bra.

Göteborgsbaserade Fingerprint Cards börsnoterades 1998 och har i dagsläget tretton anställda.