It-driftsföretaget Qbranch har i mediebranschen funnit en stark partner. Aftonbladet, Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Svenska Dagbladet hör till kunderna. Nu förnyar man sitt avtal med SvD, och har ensamt hand om serverdrift och applikationsdrift på svd.se.

Dessa tjänster outsourcas från mediehuset.

– I och med det här avtalet tar vi hand om hela SvD:s webbmiljö. Qbranch har sedan tidigare ett stort antal mediekunder, och vi håller på att bli en etablerad leverantör till Mediesverige. Vi är förstås extra glada att ha fått förnyat förtroende från Svenska Dagbladet, säger marknadschefen Anders Harling.

Ambitionen är att utöka verksamheten inom mediebranschen.

– Ja, absolut. Vi jobbar sedan tidigare med Aftonbladet och deras sajt. Vi jobbar med Dagens Nyheter, hela tidningen, men också den sajten. Vi har olika sajter inom Bonnierkoncernen, hela Sydsvenskan.se. Vi kan inte bara drifta servrarna, utan även publiceringsverktygen. Där håller vi på att bli ganska vassa.

– Det känns som om vi har bra flow nu.

Arbetet med nya dn.se har annars tagit upp mycket av Qbranch tid. Det beskrivs som ett jättelikt projekt.

– De här nyhetssajterna är alltid i ständig förändring, men det här var ett särskilt projekt. Så är det, alla de här kunderna jobbar i ett föränderligt landskap. Hur kan man använda digitala plattformar för att nå nya annonsörer? Och ibland behöver man nya system.

Tidigare har Logica arbetat nära Svenska Dagbladet, men Anders Harling vill inte gå in närmare på om Qbranchs utökade avtal sker på deras bekostnad.

– Jag skulle helst inte kommentera det.

Avtalet gäller under två år. Värdet är hemligt.