I förra veckan drog e-handlaren Playzone igång en annonskampanj i flera medier, bland annat Aftonbladet och Metro. Där slumpas bland annat Playstation 3-konsoller och tv-apparater av märket Hisence bort till iögonfallande låga priser.

Bland annat utlovas 40 procents rabatt på tv-spel i samband med öppnandet av en ny butik i Malmö den 1 april.

Kampanjen inleddes bara ett par veckor efter att nya ägare tog över bolaget den 12 februari. Företaget har sedan dess fått en helt ny styrelse.

Samtidigt hopar sig frågetecknen kring företaget. Både Playstation-distributören Nordisk Film och Boston, som distribuerar Hisence tv-apparater i Sverige, noterar att Playzone annonserar varor för långt under grossistpris. Varje såld produkt bör alltså innebära en förlust.

– De har lagt upp dem till ett orimligt pris. Vi skeppar ingenting till dem eftersom de har en indragen limit. Han får tv-apparaterna om han betalar dem i förskott. Ännu har vi inte fått någonting, men det kan bero på bankdagarna, säger Daniel Fredriksson, vd på Boston, till Computer Sweden.

Han får medhåll av Daniel Gustavsson på Nordisk Film, som bekräftar att priserna på Playstation 3-konsoller skulle innebära en förlust för återförsäljaren om de köpts in på officiell väg.

Prisjämförelsesajten Pricerunner har gått ut med en varning för Playzones ”uppseendeväckande låga priser” och avråder kunder från att betala i förskott.

– Vi vet inte riktigt vad vi ska tro. Jag har pratat med bolaget och dom försäkrar att allting är okej. Men just nu resonerar vi som så att vi inte vet, säger Stefan Karlsson, pr-ansvarig på Pricerunner.

Till Pricerunner säger Playzones ägare att trycket på företagets kundtjänst är "extremt högt". Det ska vara anledningen att det inte går att nå bolaget på telefon.

Trots upprepade pårigningar under flera dagars tid har CS inte lyckats komma i kontakt med någon av bolagets ägare, varken på telefon eller via e-mail.

Det har däremot lokaltidningen Barometern gjort. I en kort intervju från i går kväll hävdar ägaren Arvid Karlsson att alla kunder kommer att få sina beställningar levererade.

De låga priserna är en del av en tillfällig kampanj, uppger han.

På flera diskussionsforum går debatten kring e-handlaren varm, med historien om Kameraexperten i färskt minne. Det fallet har lett till en förnyad diskussion om kundsäkerhet och garantier vid e-handel.