Googles mobila operativsystem Android är omtalat, men än så länge har ingen mobil funnits till salu i Sverige. Snart är det dock premiär för den första, HTC Magic som tidningen Mobil kallade för "den bästa mobilen någonsin" nyligen.

Det är 3 som skaffat sig ensamrätt att sälja mobilen, fast man får varken avslöja när försäljningen börjar eller hur länge ensamrätten gäller.

- Vi tror mycket på den här mobilen och hela operativsystemet. HTC Magic gör allt en smartphone ska göra, det är väl inte det som revolutionerar. Det handlar snarare om att operativsystemet är så intuitivt, snabbt och smidigt, säger Erik Hörnfeldt.

- En kompis till mig gav den här mobilen till sin femåriga dotter, och hon förstod direkt hur hon skulle göra med de olika funktionerna. Det är ett bra exempel på hur intuitivt det är. Många upplever annars smartphones som lite sega.

Det handlar om ny teknik, kommer det att vara svårt att sälja in det på kunderna?

- Nej, det tror jag inte. Både den här mobilen och operativsystemet är välkända. Alla tillverkare utom Nokia kommer med smartphones som har Android i år. Jag tror snarare att det finns ett segment kunder som är väldigt redo att köpa den första androidmobilen, ungefär som det fanns många som vill köpa den första Iphone direkt när den kom.

Är sommaren en bra tid för en sådan här lansering?
- Ja, det tror jag inte spelar någon roll. Andra kvartalet är alltid bra för mobiltelefonförsäljningen.

- HTC Magic är ju en lite dyrare smartphone och kommer aldrig att sälja som exempelvis Sonyericssons W595 som säljer ungefär som GB-glass i solen. Men i sitt segment tror jag att den kommer att sälja bra. Vi kommer dessutom att satsa på en ganska rejäl marknadsföring.

Från och med imorgon kan man förhandsboka mobilen på 3:s hemsida.