När regnet faller stiger tittarsiffrorna. Qbrick levererar webb-tv till bland annat SVT, ATG, Expressen och Aftonbladet och vd:n Eric Matsgård säger att tittandet har fördubblats under sommaren i år jämfört med förra.

- Förra sommaren skickade vi ut ungefär 2,5 miljoner timmar webb-tv och i år var den siffran 5,6 miljoner timmar, säger han.

Eric Matsgård förklarar ökningen bland annat med att det varit dåligt väder, vilket inneburit att många suttit och internetsurfat i stället för att kunna ligga på stranden. Men det finns också andra, mer väderoberoende förklaringar, tillägger han:

- Ja, vi har nått en punkt där finns väldigt mycket innehåll på nätet. Vill man titta på tv kan man gå in på nätet istället för vanlig tv.

- Svt lägger ut många serier i hög kvalitet och det finns mycket live-sänd trav, till exempel.

Ett annat skäl han nämner är den enorma uppmärksamheten kring Michael Jackson som varit.

Enligt Eric Matsgård är Sverige ett av de länder där webb-tv-tittandet är som mest utbrett. Allra längst fram ligger Storbritannien, där BBC är motorn.

- Om man pratat om räckvidd så börjar webb-tv närma sig vanlig tv när det handlar om de yngre tittarna, säger Eric Matsgård.