Electronic arts överraskade när företaget smygstartade Gamescom i Köln med sin presskonferens. Det är mycket tydligt att bolaget är på jakt efter att bli störst, bäst och vackrast igen.
Svenska Battlefield bad company 2 är ett bra exempel på det. Presskonferensen visade med all tydlighet att EA ser spelet som sin Call of duty-dödare. Call of duty har dominerat onlinespelandet på bland annat Xbox live de senaste åren, men det är just där som Dice siktar in sig.

- Vi har all respekt för Call of duty, men Battlefield bad company kommer att vara mycket bättre. Det blir spelet som gäller om man ska spela ett krigsspel med verklig känsla online, sa Karl-Magnus Troedsson som presenterade spelet tillsammans med vd Patrick Söderlund.

Nyheterna i spelet består bland annat av att man kan spela taktiskt i grupper om fyra, vilket man inte gör i Call of duty. Detta tillsammans med att alla byggnader i spelet går att förstöra ger enligt Troedsson en helt unik spelupplevelse.
Den trailer som visades drog också ner dagens största jubel (ja, konstigt nog jublas och applåderas det på spelpresskonferenser).
Dice avslöjade också att antalet nedladdningar av Battlefield 1943 nu passerat en miljon.

Andra intressanta nyheter var att Fifa 10 verkar innehålla betydligt fler förändringar än vad som visades på E3. Målvaktens AI ska äntligen vara bättre och han ska kunna göra superräddningar ibland, försvararna smartare och anfallarna kan röra sig och finta åt vilket håll som helst. Och så kan man sätta sitt eget foto som ansikte på den spelare man skapar i Be a proläget.

Segmentet med hälsospel verkar fortsätta växa starkt. EA premiärvisade nu uppföljaren till vårens jympasuccé Active, som sålt i 1, miljoner exenplar. EA Sports chef Peter Moore visade lite övningar coachad av konståkerskan och numera tv-personligheten Katarina Witt, som därmed stod för dagens kändisinslag. EA sports active more workouts kommer innan jul.

På presskonferensen premiärvisades också den första expansionen till Sims 3, World adventures där man får ta sina simar på resa till Egypten, Kina och Frankrike. En kul nyhet där var att flera artister, däribland Nelly Furtado, har sjungit in sina hitlåtar med text på simsspråket simerlich.

Roligast var Tim Schafer som visade mer ur sitt kommande spel Brutal legend. Spelet handlar om en roddare, spelad av Jack Black, som hamnar i en uråldrig hårdrocksvärld. Nyheten idag var att Shafer visade vapnen i spelet. Med gitarren Clementine kan man ta kål på fienden på spektakulära sätt på distans, men det roligaste var att man i en del strider kunde få hjälp av en ett helt gäng hårdrockfans. Dessa slogs då mot fienden genom att springa i grupp och headbanga ner fienden. Barnsligt roligt.