Ska Connecta ge sig ut på en förvärvsrunda? Den frågan lyftes av finansanalytikerna på torsdagen när it-konsultbolaget redovisade resultatet för årets andra kvartal.

Spekulationerna fick nytt bränsle när bolaget meddelade att det inte tänker genomföra en väntad aktieutdelning till ägarna. .

Frågan är om företaget sparar pengar till ett förvärv.
- Jag kan inte kommentera det, utan vad vi säger är att vi ska använda pengarna till att investera internt och i våra dotterbolag, säger Connectas vd Per Agélii.

Det har ju varit väldigt få förvärv i it-branschen senaste året, trots att värderingarna är så låga, vad beror det på?

- Det är ganska svårt att få det lyckat i tjänstesektorn, det finns inte så många exempel på lyckade förvärv.

Om ni skulle förvärva ett bolag vad för typ skulle det vara?
- I så fall är det ett outsourcingbolag, vi har startat ett bolag där, men vi har inte hållit på med det särskilt länge och vill bli större där.

Connecta hade annars ett rörelseresultat 18,3 miljoner kronor för andra kvartalet, att jämföra med 29,6 miljoner motsvarande period förra året. Omsättningen var 178,9 miljoner, att jämföra med 212,6 miljoner.

Rörelsemarginalen var därmed på 10,2 procent.

Per Agélii pratar om en osäker höst:

 - Det är väldigt få offensiva satsningar hos kunderna och det är väldigt korta projekt. Det är få som vågar trycka på gasen.

 - Dessutom slog prispressen till under andra kvartalet. I slutet av tredje kvartalet påbörjas nästa förhandlingsrunda inför 2010 men det är svårt att säga hur det blir.

Prispressen påskyndas ytterligare av den allt hårdare konkurrensen från indiska bolag, tillägger Per Agélii.