– Vi är väldigt stolta över Dice, de har en speciell position inom EA, säger han.

När spelutvecklaren Grin gick i konkurs för några veckor sedan bevisade det om inte annat vilka risker det finns i spelbranschen. Ett bolag som i våras hade över 200 anställda och kontrakt med några av världens mest ansedda spelförlag var bankrutt och kontraktslöst bara några månader senare.

Nu är återigen Digital illusions ohotat störst bland svenska spelutvecklare, men hur säker är framtiden för det Electronic Arts-ägda bolaget? It24 fick möjligheten att ställa frågan direkt till EA:s Europachef Jens Uwe Intat.

– Digital illusions sitter säkert, säger han.

Har Digital illusions en stark ställning i EA-familjen?

– Ja, det skulle jag säga. Framför allt gör de väldigt bra spel. Jag tänker inte bara på Battlefieldspelen utan även Mirrors Edge. Det är ett helt nytt varumärke med ett helt eget utseende. Jag tycker att det syns att spelet är gjort just i Stockholm. Det är ett slags spel som jag tycker ska komma från oss i Europa, något jag vill se mer av i framtiden.

Vad tycker du om de nya affärsmodeller som Dice jobbar med, till exempel Battlefield heroes som är gratis men där spelarna betalar för mikrotransaktioner?

– Det är väldigt intressant. Dice har jobbat med flera liknande saker som är nytänkande och spännande. Det handlar ju både om nya sätt att ta betalt av konsumenterna och att ta fram nya varumärken, som Mirrors Edge.

– Det är också intressant hur Dice lyckats hitta helt nya sätt att driva spelutveckling. De är innovativa även när det gäller att effektivisera spelutvecklingen och använda medarbetarnas kreativitet på ett bra sätt.

Så det finns inget skäl till oro för Digital illusions framtid?

– Nej, det finns absolut inga planer på att lägga ner eller flytta dem från Stockholm.