I mitten av augusti tillträdde Kompletts nya vd Peter Keerberg sin nya tjänst. Ett par veckor senare beskriver han sitt nya jobb så här:

– Det känns mycket mycket bra. Det är en trevlig koncern att jobba i.

Han kommer närmast från en position som vd för Ikea Communications. Totalt har det blivit 17 år hos möbeljätten på olika ledande befattningar i Sverige, Schweiz och Kanada.

– Efter vd-jobbet på Ikea tyckte jag att det var dags att göra något bara för mig och för familjen. Så vi var ute och seglade i 19 månader medan jag funderade på vad jag skulle göra sedan, berättar han.

Hur kommer det sig att du gick i hamn just hos Komplett?
– Jag ville jobba i ett mindre företag. Nu är kanske inte Komplett ett jättelitet företag, men det är betydligt mycket mindre än Ikea. Jag blev uppringd av en headhunter och under processen träffade jag så många trevliga människor att det till slut inte var någon tvekan. Kulturen och människorna kändes lockande och det var spännande att komma in i en ny bransch.

Vad har du för koll på it-branschen?
– Jag är allmänt intresserad av it och är en mycket inspirerad konsument. Jag har säkert mycket att lära av branschen, men har mycket retail- och handelskunskap och där har jag nog mycket att bidra med. Handel är handel oavsett om det är Klippansoffor eller en platt-tv. Det är ofta samma mekanismer.

Vad tar du mer med dig från Ikea?

– Respekten för företagskulturen och affärsutvecklingen. Från den här typen av organisationer har jag stor erfarenhet.

Ole Vinje, koncernchef i Komplett, kommenterar sitt nyförvärv så här:

– Vi är mycket glada för att få med Peter Keerberg i vårt lag. Peter har en spännande bakgrund från bland annat Ikea och jag är säker på att han kan tillföra oss mycket. Komplett har en ambition att växa kraftigt i Sverige och Danmark inom de närmaste åren, och Peter Keerberg kommer att spela en väldigt viktig roll.

Fakta

Namn: Peter Keerberg
Ålder: 47 år
Bor: Än så länge Helsingborg och Göteborg. Men flytten går snart till Göteborg
Familj:
Fru, 16-årig dotter och 13-årig son
Karriär: 17 år på Ikea, senast som vd på Ikea Communications. Har även haft ledande befattningar på Saab Automobile.
Intressen: Passionerad seglare, skidåkning och kiteboarding
Visste du att:
Peter Keerberg under sin långa seglats åt marsvin i Peru. ”Som en väldigt fet kyckling, men inte med lika angenäm smak. Mycket ben och lite kött”, lyder hans omdöme.