Svenska Qbrick levererar lösningar för strömmad video över nätet, med kunder som Expressen, SF Bio och Aftonbladet.

Till den listan läggs nu den hajpade filmtjänsten Voddler, som anlitar Qbrick för att sköta distributionen av filmklipp och trailers till Voddlers kunder.

Qbricks vd Eric Matsgård vill inte uppge hur mycket pengar det rör sig om, men menar att avtalet är av "signifikant" storlek.

– Blir den kommersiella framgången så stor som de räknar med så blir det så klart väldigt stort för oss också, säger Eric Matsgård.

Voddler är en svenskutvecklad strömmande videotjänst som rönt mycket stor uppmärksamhet. Affärsidén är att sända strömmade Hollywoodfilmer över nätet och finansiera dem med reklamvisningar.

På senare tid har flera motgångar drabbat bolaget. I förra veckan hoppade Voddlers medgrundare Mattias Hjelmstedt av, sedan en skuldhärva kopplad till hans tidigare bolag Hemmabiocenter uppmärksammats i media.

Dessutom avslöjades att Voddler ännu inte skrivit distributionsavtal med något av de stora filmbolagen, trots att man siktar på en skarp lansering om bara en dryg månad.

Kommer Voddler att kunna lansera i oktober som man sagt?

– Allt som vi har sett tyder på det. Vi är väldigt komfortabla med det här samarbetet, säger Eric Matsgård.

Qbricks lösning används endast för att strömma trailers och filmklipp ut till kunderna. Långfilmerna i Voddler distribueras med bolagets egenutvecklade peer-to-peer-teknik.

– För oss på Voddler är det viktigt att ha en samarbetspartner som har lång erfarenhet av att leverera en stabil tjänst med hög kapacitet och som är skalbar. Vi ser mycket fram emot ett långsiktigt samarbete med Qbrick, säger Voddlers sälj- och marknadschef Björn Isakson i en kommentar.