Uppdraget innebär att Per Agelii blir borta från vd-stolen i minst tre månader, under perioden oktober till december. Under tiden lämnar han över rodret till vice-vd Per Appelgren.

Det hör inte till vanligheterna att en vd i ett börsnoterat bolag kliver åt sidan för ett konsultuppdrag. Men beslutet är helt i linje med Connectas företagskultur, menar Per Agélii.

Du blir borta i minst tre månader. Finns det ingen risk att det här påverkar företaget negativt?

– Vi är alla konsulter, så även jag. Under mina åtta år här har jag flera gånger varit ute och kört stora projekt hos kunder, och naturligtvis är styrelsen helt med på det här. I vår kultur är kunderna viktigast, jag skiljer mig inte från våra andra anställda det avseendet, säger han.

Vad är det för kunskaper du har som ingen av era konsulter kan bidra med?

– Jag har en bakgrund inom projektledning, komplexa affärsprocesser och it-system som gör att det är lite unikt. Det passar väldigt bra för det här företaget, de står inför en stor utmaning, fortsätter han.

Uppdraget är hos en av Connectas viktigaste kunder, säger Per Agélii. Mer än så vill bolaget inte berätta. Även kring vad uppdraget innefattar är hemlighetsmakeriet stort.

– Det är ett stort svenskt företag, mer än så kan jag inte säga, säger Per Agélii.

Du kliver ned på golvet igen. Ska det bli roligt?

– Det är jättespännande. Det ger mycket energi och det är jättehäftigt att få vara med och hjälpa till på det viset.