En våg av självmord sköljer just nu över det forna franska telemonopolet France Telecom. Hela 24 anställda har tagit livet av sig under de senaste 20 månaderna.

Händelserna har rönt stor uppmärksamhet i framförallt franska medier. Nu väljer jättens vice-vd Louis-Pierre Wenes att lämna in en avskedsansökan. Han blir den första i bolagets ledning att hoppa som en följd av självmorden.

– Trots det tuffa marknadsklimatet så kan ingenting rättfärdiga att män och kvinnor tar livet av sig. Det kan jag inte acceptera, skriver Louis-Pierre Wenes i ett internt uttalande till bolagets anställda, som nyhetsbyrån AFP fått tag i.

Förra månaden lovade bolagets vd Didier Lombard att sätta stopp för den ”dödens spiral” som uppstått på bolaget. Bland annat har alla personalomflyttningar bromsats och de anställda har fått tillgång till psykiatrisk hjälp. Trots det tog ännu en anställd på bolaget livet av sig förra veckan. I ett avskedsbrev skyllde han på arbetsmiljön hos France Telecom.

Trots tuff kritik från media och fackliga organisationer har Didier Lombard fortfarande den franska regeringens stöd att fortsätta i vd-rollen. Den franska staten äger 27 procent av France Telecom.

France Telecom genomgår just nu omfattande organisationsförändringar. Bolaget har sparkat mer än 20 000 anställda sedan år 2006.