Antalet användare av Googles produktivitetspaket Google Apps skjuter i höjden. Tjänsten har idag 20 miljoner användare världen över, upp från 15 miljoner i juni i år.

De är fördelade på två miljoner företag, både stora verksamheter som betalar 50 dollar per användare och månad, samt småbolag med mindre än 50 anställda som får paketet gratis. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

Arbetet med Apps sysselsätter även allt fler anställda på Google. Idag jobbar 1000 personer på företaget uteslutande med Apps, dubbelt så många som för ett år sedan.

Google är fortfarande en småspelare på marknaden för kontorsprogram, som domineras av jättar som Microsoft och IBM. Men den snabba ökningen visar ändå att Googles molnbaserade tjänster är på god väg att etablera sig som en stark konkurrent även där.

I veckan inleder Google sin första internationella reklamkampanj för Apps. Fokus ligger i första hand på länder som Frankrike, Japan och England. Satsningen kommer bland annat mynna ut i en internationell reklamkampanj i massmedia – en ovanlighet när det gäller Google, skriver Reuters.