Avtalet innebär att engelska Tre-kunder som köper en HTC Hero-telefon får ett Spotify Premium-abonnemang på köpet, det vill säga att kostnaden bakas in i Tres månadsabonnemang.

Därmed tar Tre över fakturering och försäljning av tjänsten mot sina kunder, ett avtal liknande det som Spotify nyligen slutit med Telia i Sverige.

Och just avtalet med Telia verkar nu sätta käppar i hjulen för en Sverigelansering. Här har Telia ensamrätt på försäljningen av Spotify i egna butiker och i samband med sina egna mobilabonnemang.

– Vi erbjuder Spotify som nedladdningsbar applikation i Iphone och för Android. Där kan folk ladda ned programmet själva och köpa sina premiumabonnemang på egen hand. Men på operatörsnivå finns det inga påskrivna avtal, säger Erik Hörnfeldt, informationschef på Tre i Sverige.

Hong Kong-bolaget Hutchison Whampoa, största ägare i Tre, är sedan en tid tillbaka även delägare i Spotify.

Avtalet i England innebär att ett Spotify Premium-abonnemang följer med ”kostnadsfritt” för kunder som köper en HTC Hero-telefon och tecknar ett månadsabonnemang för 35 pund i månaden, motsvarande ungefär 400 kronor.

För Spotifys del är ambitionen densamma som med Telia-avtalet från förra månaden. Förhoppningen är att man med operatörernas hjälp ska kunna locka fler betalande kunder till tjänsten och därmed öka intäkterna från annat håll än reklam.