Den hajpade svenska filmtjänsten Voddler ror iland två distributionsavtal med Hollywoodjättarna Disney och Paramount. Det innebär att bolaget får tillgång till filmer från bland andra Dreamworks, Touchstone Pictures och Miramax.

Därmed är det dags för en bred lansering av tjänsten, som länge omtalats som ett slags "Spotify för film". Idag slår Voddler upp dörrarna för runt 500 000 kunder hos samarbetspartnern Bredbandsbolaget. Snart öppnas tjänsten även för de 250 000 användare som stått i Voddlers egen kö för inbjudningar.

– Vi är mycket nära att teckna med Sony Pictures och tror att alla stora filmstudior är ombord innan årsskiftet, säger Voddlers vd Marcus Bäcklund till Dagens Nyheter.

Marcus Bäcklund säger vidare att han tror tjänsten kan nå 700 000 användare och visa ett positivt resultat före skatt redan till sommaren.

Det är fortfarande oklart exakt vad avtalen med Disney och Paramount innebär och vilka filmer som omfattas. I skrivande stund finns ett drygt tusental filmer i Voddlers utbud.

Voddler har mötts av en rad motgångar den senaste tiden. Tidigare under hösten hoppade bolagets frontfigur Mattias Hjelmstedt av sedan IT24 avslöjat en omfattande skuldhärva och polisanmälningar kring hans tidigare bolag Hemmabiocenter. Dessutom har bolaget utsatts för två omfattande hackerattacker.

Men nu gasar bolaget för fullt. Till sommaren 2010 ska tjänsten vara tillgänglig i hela Norden. Sedan väntar en lansering i Storbritannien.

– Vårt mål är att bli ett nytt svenskt världsföretag. Vi ska göra allt vi kan för att uppnå det målet, säger Marcus Bäcklund till DN.