Spelutvecklaren A Different Game började som ett försök från de numera fyra delägarna Tom Söderlund, Martin Forsling, Anders Bergman och Martin Ohlsson att få göra spel helt efter eget bevåg. Minimal hänsyn till vad massamarknaden vill ha, bara fokus på vad de själva tycker är kul och spännande.

Nu verkar deras eget tycke och smak sammanfalla med just massmarknaden. Det handlar om spelet Ghostwire. I veckan berättade A Different Game att spelet fått en förläggare i amerikanska Majesco och ska komma ut för Nintendo DSi under 2010.

– Vi har redan varit i full produktion några månader och har väl ungefär klarat av en tredjedel av arbetet, säger Tom Söderlund.

Totalt arbetar nu ett tiotal personer för A Different Game. Förutom ägarna finns två projektanställda i Sverige och dessutom fem man i Italien.

Är det nu företaget lyfter?

– Ja, det känns så. Ghostwire driver så klart allt framåt nu. Vi har några andra små idéer som vi testar, men allt fokus är så klart på det här spelet.

Att Ghostwire nu blir DSi-spel är lite överraskande. För ungefär ett år sedan vann spelet 40 000 euro i Nokias tävling för innovativa mobilspel. Tanken var att vinnarna i koncepttävlingen skulle utveckla sina spel för Nokias plattform Ngage. Men enligt Söderlund ändrade Nokia delvis sin strategi och intresset från deras sida att förverkliga Ghostwire var inte särskilt stort.

– Vi kollade på att göra det för Iphone, men den klarade inte de ganska tekniskt avancerade sakerna vi vill göra. När så Nintendo DSi kom insåg vi direkt att den var perfekt för vårt spel.

Ghostwire är ett spökjaktsspel. Man letar spöken genom DSi:s kamera. Spökbilderna läggs alltså på den bild man ser genom kameralinsen.

– Det är visserligen ett spel, men utseendemässigt påminner det mer om en nyttofunktion. Ghostwire fungerar ungefär som en praktisk applikation skulle göra om det verkligen fanns spöken att upptäcka runt omkring oss.

Intresset för spelet är mycket stort, säger Tom Söderlund.

– Ja, det har varit helt enastående. Jag har jobbat i tio år i branschen och aldrig sett något liknande. Kan vi hålla liv i intresset så kan det här bli riktigt stort och framgångsrikt.

Dessutom finns planer på att utveckla Ghostwire vidare för andra plattformar, bland annat då nya och mer kraftfulla Iphone 3Gs. A Different Game äger varumärket själva, Majesco har bara rätten till spelet på just DSi.

Ghostwire ska lanseras under andra halvåret 2010. Den som vill följa utvecklingen kan göra det på www.ghostwiregame.com.