Den Androidtelefon som Sony Ericsson nu visar upp påminner rätt mycket om den Windows Mobile-modell som kom strax efter sommaren.

Här finns allt vad man kan begära och lite till. Det gäller exempelvis inbyggd fm-radio, något som inte är särskilt vanligt bland de modeller som bygger på Googles operativsystem, men som är mer regel än undantag hos svenskjapanen.

Xperia X10 har en reptålig skärm på hela fyra tum och med upplösningen 480x854 punkter. Det inbyggda minnet är på 1 GB, kameran klarar 8,1 megapixel medan vikten ligger på 135 gram.

Dessvärre dröjer det till efter årsskiftet innan X10 dyker upp i butikerna och med tanke på det är det ganska underligt att man inte väljer Android 2.0 som operativsystem utan i stället 1.6. Detta särskilt som det börjat dyka upp telefoner, exempelvis Motorolas Milestone/Droid som har den senaste versionen av Android.

– Vi menar att användarna inte bara är intresserade av traditionella funktioner och specifikationer utan snarare av användarupplevelsen. Vårt fokus ligger således på en stark användarupplevelse genom applikationer som Sony Ericsson Timescape och Mediascape. Men det är viktigt att påpeka att vi kommer erbjuda kompatibilitet med Android 2.0 för Xperia X10 i sinom tid, säger Gustaf Brusewitz, pr-ansvarig på Sony Ericsson.