Tradedoubler faller på börsen i dag efter storförlusten för tredje kvartalet på 186 miljoner kronor mätt i rörelseresultat.

På en dryg vecka, sedan bolaget vinstvarnade, har aktiekursen gått från runt 75 kronor för att på tisdagsförmiddagen handlas till runt 53 kronor.

Sett över en längre period är raset ännu större. Amerikanska internetjätten AOL la 2007 ett bud på Tradedoubler som motsvarade 215 kronor per aktie – men som nobbades av storägaren pensionsfonden Alecta.

Jämfört med det budet har Tradedoubler tappat 75 procent av sitt värde.

Hjalmar Ahlberg, analytiker på analysfirman Redeye följer Tradedoubler, och anser att den senaste tidens nedgång på börsen är välförtjänt.

– Ja, det tycker jag nog. I slutet av förra året kom en vinstvarning och sedan återfick de förtroendet och aktien repade sig. Nu kommer en ny vinstvarning. På kort sikt tror jag aktien får svårt att lyfta.

Hjalmar Ahlberg fortsätter:

– Mycket handlar om förtroende just nu. De måste visa under några kvartal att de har stabila kassaflöden och att de får igång tillväxten. Men den underliggande marknaden är bra, det finns pengar inom internetannonsering, samtidigt kommer det in allt fler mindre aktörer som konkurrerar.

Kommer aktien någonsin tillbaka till de nivåer där AOL la sitt bud?
– Det är svårt att säga. Som jag värderar bolaget är de inte i närheten i dag.

Förutom att Tradedoubler idag rapporterar för tredje kvartalet har de också annonserat en nyemission som ska inbringa 350 miljoner kronor.

Tradedoublers vd Örjan Frid säger till Nyhetsbyrån Direkt att han ser mycket goda möjligheter till att vända till positivt kassaflöde det två kommande kvartalen.

– Nu går vi en i det fjärde och första kvartalet som är våra två bästa kvartal med julhandel, och så vidare, säger han till Direkt.