Drygt 400 branschprofiler samlades på Clarion Hotell vid Skanstull i Stockholm igår för att mingla, äta, dricka och vara med när IT24 och IT.Branschen delade ut priser på IT Business Awards.

Åtta vinnare korades i lika många kategorier. På scen deltog dessutom Microsofts nytillträdde vd Per Adolfsson, Connectas tf vd Per Appelgren och Office IT-partners vd Mia Irborg i en debatt om branschens framtid.

Här är alla årets vinnare och juryns motiveringar.

Årets it-konsult:
Joachim Nässlander, Knowledge Factory

Juryns motivering: 
Årets it-konsult tar sig an yrket med en entusiasm som smittar av sig. Kunderna är nöjda och kompetensen är på topp. Men det här är också en konsult som brinner för sitt jobb - och tar varje tillfälle att dela med sig av sin kunskap och sin passion till resten av branschen. En förebild både för kollegor, konkurrenter och resten av it-Sverige.

Årets marknadsförare/kampanj: 
Per Norhammar, IBM

Juryns motivering: 
Bjässen har satt köparen i första rummet och bjudit in till dialog – och därmed skaffat sig ett ansikte. Genom att göra vd:n till bollplank och diskussionspartner har den här marknadschefen lyckats etablera det alla it-leverantörer drömmer om – en personlig relation till den absolut viktigaste kunden.

Årets it-entreprenör: 
Livebookings

Juryns motivering: 
Att kläcka en ny, smart idé är enkelt. Att bygga en verksamhet med kontor i flera länder, knyta till sig partner runt om i Sverige och Europa samt ta in mer än hundra miljoner kronor i riskkapital under vår tids värsta lågkonjunktur desto svårare. På kort tid har årets it-entreprenör etablerat sig som en av världsledarna i sin bransch – en fenomenal prestation och en inspiration för hela branschen.

Årets främjare av grön IT: 
Atea

Juryns motivering: 
Gröna frågor genomsyrar årets vinnare både externt och internt. Tydliga råd, ovärderlig vägledning och en genuin vilja att hjälpa till lyder omdömena från kunderna. Den här återförsäljaren visar tydligt att miljöfrågor både hör hemma i serverhallen och kan bli en bra affär – ett föredöme för konkurrenterna.

Årets leverantör/tillverkare: 
Acer

Juryns motivering: 
Årets tillverkare har tagit ett stort kliv framåt det senaste året och intar nu en tätposition inom sitt område. I tider som präglas av priskrig har de alla rätt. Trots en slimmad svensk organisation lyckas de med såväl struktur i säljkåren som proaktivitet i sina kanalkontakter, något som lett till rejäla försäljningsökningar.

Årets distributör: 
Tech Data

Juryns motivering: 
Denna distributör har aldrig tvekat att ta avgörande steg mot en konsolidering av marknaden. Nu har de kommit ut på andra sidan uppköpen och är starkare än någonsin, har mest i lager och är bäst på att leverera. Dessutom lyckas de numera vinna förtroendepoäng hos såväl leverantörer som återförsäljare.

Årets återförsäljare: 
Webhallen

Juryns motivering: 
Tiden är förbi när branschen kunde le överseende åt denna nytänkande återförsäljare. I dag är de större än någonsin, har god lönsamhet och storslagna planer. Dessutom lyckas de få leverantörerna att slåss om deras gunst. Och kunderna? De fullkomligt älskar den annorlunda köpupplevelsen.

Årets säljare: 
Robert Wojciechowski, LAN Assistans

Juryns motivering: 
Årets säljare kan visa upp ett strålande säljresultat i såväl procent som kronor. Han har ett utomordentligt kundfokus och är ytterst medveten om kundens drivkrafter – oavsett om det handlar om kostnadsbesparingar eller användbarhet. Det här är säljaren som älskar att träffa nya kunder och lägger all sin vakna tid på relationsskapande.