– Med det nya varuhuset tar vi nästa steg i expansionen på den norska marknaden. Nu kan vi pressa priserna ytterligare och fortsätta utmana de existerande aktörerna på allvar, säger Victor Bengtsson, landschef på Siba i Norge.

Genom satsningen på det nya varuhuset i Oslo får svenska Siba mer muskler för att på allvar utmana jättarna Elkjøp, där El-giganten ingår, och Expert på deras egen hemmaplan.

Victor Bengtsson vill inte avslöja företagets konkreta planer på hur man ska expandera verksamheten i Norge och i vilken takt det ska ske.

– Norge är en viktig marknad för oss där vi ser att vi kan växa och stärka vår position ytterligare, säger Victor Bengtsson.

– Nu tar vi en allt större plats på den norska marknaden, samtidigt som vi fortsätter att utmana de existerande aktörerna genom fortsatt prispress, säger Victor Bengtsson, landschef på Siba i Norge.

Med det nya varuhuset på Sandvika Storcenter i Oslo, Skandinaviens största köpcenter, har Siba nu totalt tio butiker i Norge. Av dessa ligger fem i Oslo-regionen. Därmed har Siba täckt in närvaron i det så viktiga området.

Enligt Victor Bengtsson är det nya varuhuset på Sandvika Storcenter Sibas största satsning i Norge sedan bolaget gav sig in på den marknaden år 2000. Den fortsatta expansionen är ännu inte klar i detalj.

– Hittar vi bra lägen som korresponderar med vår kundbas kan vi tänka oss att öppna ytterligare butiker och varuhus i Norge, även om vi just nu inte har några färdiga planer i den riktningen, säger Victor Bengtsson.

– Vårt mål är att växa ytterligare och öppna fler butiker och varuhus i Norge, sedan beror det på marknaden, hur den ter sig och vilka lägen som dyker upp, tillägger han.

Anledningen till att Siba gick in i Norge för tio år sedan var att marknaden dominerades av två starka spelare, Elkjøp och Expert i något som kunde liknas vid ett oligopol.

Med sina åtta Siba-butiker och två Computer City-butiker är Siba i dag en av de fyra största aktörerna på den norska marknaden. Men eftersom de två största, Expert och Elkjøp, har mer än 50 procent av marknaden, så är Siba fortfarande en liten aktör i Norge.

– Vi upplever oss som en liten, utmanande aktör på den norska marknaden, där vi nu ska bli ännu bättre på sortiment, pressade priser och göra ytterligare satsningar på webben, säger Victor Bengtsson.

Med det nya varuhuset på Sandvika Storcenter i Oslo har familjeägda Siba 61 varuhus i Sverige, Danmark och Norge.

Med de 20 anställda i det nya varuhuset har Siba totalt cirka 150 anställda i sina varuhus i Norge.