Filmtjänster Voddler lanserades på bred front under hösten, men har redan fått utstå en hel del kritik. Buggigt, svåranvänt och bristande utbud har varit betyget från flera tidiga användare.

För att styra upp åtminstone en del av de problemen plockar Voddler in Stefan Anjou som ny teknikchef på bolaget. Det är en tung rekrytering – Stefan Anjou kommer närmast från konsultbolaget Connectas ledningsgrupp, där han ansvarat för kvalitet och leverans mot alla kunder. Tidigare har han jobbat bland annat med utveckling och projektledning hos KPMG och Accenture.

– Mitt uppdrag blir att lyfta utvecklingen och ta den vidare till nästa steg. Det har varit en lång resa att få tjänsten i sjön. Nu gäller det att bygga vidare på det, få igång en bra organisation och se till att allt fungerar, säger Stefan Anjou.

Han blir den första fast anställda teknikchefen på Voddler, då tjänsten tidigare bara skötts på konsultbasis. Voddlers utvecklargrupp består idag av runt 20 personer.

Vad fick dig att tacka ja?

– Det är spännande att få jobba med en tjänst som når hela vägen ut till slutkunden. Om inte plattformen är uppe så går användarna någon annanstans, vilket ställer helt nya krav, säger Stefan Anjou.

Kopplingen mellan Voddler och Connecta går via Johan Wieslander, styrelseordförande i Connecta och delägare i Voddlers ägarbolag Deseven. Det var också genom honom som Stefan Anjou rekryterades till det nya jobbet.

Voddler har redan fått en hel del kritik. Vad står högst på din prioriteringslista?

– Vi kommer att jobba väldigt mycket med stabilitet och robusthet, även vad gäller användarupplevelsen. Idag är det en viss tröskel att ta sig in, det tror jag definitivt att vi måste få bort och göra det enklare.

Voddler beskrivs i folkmun som ett motsvarighet till Spotify fast för film. Bakom tjänsten står riskkapitalbolaget Deseven, vars delägare Marcus Bäcklund även är vd i Voddler.

I dagsläget har Voddler runt 300 000 användare, enligt bolagets egna uppgifter. Den stora volymen har kommit via ett samarbete med Bredbandsbolaget, vars kunder har fått förtur till tjänsten.

Kommer ni att kunna infria förväntningarna?

– Det är en bra fråga! Jag hade inte börjat här om jag inte trott det. Jag tror det finns otroliga möjligheter, säger Stefan Anjou.