Mobiloperatören Tre redovisar ett rörelseresultat på 161 miljoner kronor för det fjärde kvartalet. Det är betydligt bättre än i fjol då siffran var 5 miljoner kronor.

Dessutom klarar sig bolaget i allt högre utsträckning utan kapitalinjektioner från ägarbolaget Investor. Under det fjärde kvartalet investerade investor 69 miljoner kronor i Tre, att jämföra med hela 212 miljoner i fjol.

Omsättningen var 1,603 miljarder kronor att jämföra med 1,356 miljarder i fjol. 87 000 nya kunder anslöt till operatören under perioden, vilket ger en total kundbas på 1,569 miljoner i Skandinavien.

I rapporten pekas lanseringen av Iphone 3Gs ut som en starkt bidragande orsak till resultatet. Snittintäkten per månad och kund var 348 kronor under perioden, en "marknadsledande nivå" enligt Tre.

Det är det andra kvartalet i rad som Tre redovisar siffror över nollstrecket – en klar markering om att det äntligen börjar ljusna för bolaget. Investor, som äger Tre i Skandinavien tillsammans med Hong Kong-bolaget Hutchison Whampoa, har hittills satsat 6,226 miljarder kronor i Tre.

Än är det dock långt kvar tills ägarna har fått tillbaka sin investering. Uträkningar visar att Hutchison Whampoa och Investor tillsammans pumpat in 26 miljarder kronor i verksamheten sedan Tre etablerades i skandinavien för drygt tio år sedan.

Du följer väl IT24 på Twitter? Vi finns på twitter.com/IT24se