Den svenska filmtjänsten Voddler får ytterligare en kapitalinjektion när riskkapitalbolaget Eqvitec satsar 26 miljoner kronor i företaget. Samtidigt tar Hadar Cars, partner i Eqvitec, plats i Voddlers styrelse.

Det är den andra investeringen i bolaget på kort tid. I november 2009 satsade icke-namngivna investerare totalt 35 miljoner kronor i Voddler, pengar som skulle finansiera en vidareutveckling av tjänsten.

- Vi är nöjda med att Eqvitec Fund investerar i Voddler. Eqvitec är välkänt duktiga på tekniktunga bolag som Voddler och har ett bra track-record som ledande nordisk VC aktör. Vi står väl rustade inför bolagets fortsatta utveckling och expansion, säger Marcus Bäcklund, vd och styrelseledamot Voddler.

Finska Eqvitec är ett riskkapitalbolag med fokus på mindre investeringar i it- och teknikbolag med nordisk koppling. I bolagets portfölj finns bland andra it-bolagen Mantacore, Movimento och Netadmin. Hadar Cars är partner i Eqvitec, med en bakgrund på Ericsson och svenska Orange. Han var tidigare vd för Cellpoint Systems.

Voddler har nu drygt 400 000 registrerade användare i Sverige, enligt bolagets egen statistik. Under det första kvartalet kommer tjänsten att lanseras i Norge, Danmark och Finland.

Hur stort Eqvitecs ägande i bolaget blir i och med investeringen framgår inte av informationen från Voddler.

Du följer väl IT24 på Twitter? Vi finns på twitter.com/IT24se