Beskedet kommer sedan musikbolaget konstaterat att gratis musiktjänster stjälper snarare än hjälper musikbranschens möjligheter att tjäna pengar i framtiden. Istället kommer Warner att fokusera på tjänster som kräver betalning för att användas, till exempel Apples Itunes.

Svenska Spotify och tjänster som Last.fm påverkas sannolikt av beskedet, uppger BBC News.

– Gratis strömmade tjänster är tydligt inte positivt för musikindustrin. Att få all musik gratis, och att sedan lockas till en betaltjänst, är inte den sortens inställning till affärer som vi vill stötta i framtiden, säger Warnerchefen Edgar Bronfman Jr till BBC News.

Det är framförallt den låga andelen betalande prenumeranter som bolaget vänder sig emot. Enligt BBC News betalar bara runt fem procent av Spotifys kunder i England för premiumversionen av tjänsten.

– Antalet potentiella prenumeranter är långt mindre än det antal människor som faktiskt betalar för musik via Itunes, fortsätter Edgar Bronfman Jr.

När beslutet kommer träda i kraft är oklart, likaså om det innebär att Warner kommer plocka bort all musik ur tjänster som Spotify, bara stoppa nya låtar från att publiceras eller låta musiken finnas kvar i betalversionen av till exempel Spotify.

Warner är ett av världens största skivbolag och företräder bland andra artister som Jay-Z och REM.

Du följer väl IT24 på Twitter? Vi finns på twitter.com/IT24se