Den svenska filmtjänsten Voddler lägger ännu ett filmbolag till listan över partners. Svenska Sandrew Metronomes utbud kommer från och med i februari att dyka upp hos tjänsten. Vissa av filmerna kommer att vara annonsfinansierade, andra kommer att finnas tillgängliga mot betalning direkt från tittaren.

Hur stort utbud som blir tillgänligt i och med avtalet är oklart. Voddler skriver i ett pressmeddelande att ”en rad aktuella och äldre favoritfilmer” kommer dyka i tjänsten upp redan under februari.

– Det är mycket roligt att vi nu kan erbjuda kvalitativ svensk och internationell film i Voddler. Det är något som efterfrågas och vi tror att svensk film kan hitta en ny marknad i Voddler. Vi strävar efter att kunna erbjuda våra medlemmar den ultimata filmtjänsten med det största utbudet av annonsfinansierad film, lyder kommentaren från Zoran Slavic, vice-vd på Voddler.

Filmregissören Ulf Malmros är en av de som omfattas av avtalet. Hans film Bröllopsfotografen kommer att dyka upp i Voddler den 24 februari.

– För svensk film är det viktigt att hitta nya vägar till publiken och att fler får tillgång till de filmer som görs varje år. Det ska bli spännande att se Bröllopsfotografen i ett nytt lagligt filmmedia som Voddler, säger Ulf Malmros.

Voddler har sedan tidigare avtal med filmbolagen Paramount och Disney. Tjänsten har nu 400 000 medlemmar i Sverige och genomförde mer än 1 miljon filmvisningar under januari, enligt ett pressmeddelande.