Med Ciscos datacenter hoppas Magirus kunna locka till sig Cisco-återförsäljare och även attrahera nya partners. Magirus är en tyskägd distributör och avtalet grundar sig i ett europeiskt avtal som tecknats delvis som en följd av att Cisco, EMC och Vmware inledde sitt molninitiativ VCE.

– Det nya partneravtalet är en naturlig utveckling av vårt existerande samarbete med EMC. I Europa jobbar Magirus med Vmware också, så Cisco passar väldigt bra in i och med det nya VCE-samarbetet. I Norden kommer vi att ha fokus på Ciscos datacenter och switchar som funkar väldigt bra med EMC, säger Robert Wadstein, Nordenchef på Magirus.

Vad blir den största konkreta skillnaden för Magirus i Sverige?
– Det blir att vi stärker vårt erbjudande till kanalen. Vi kan erbjuda kompletta lösningar inom datacenter och bättre kompetens till kunderna.

I och med det nya avtalet kommer Magirus att utveckla säljavdelningen så att den också kan hantera datacenterförsäljning. Det kan även bli aktuellt att utöka personalstyrkan.

– Vi är åtta personer i dag men har tagit höjd för det här. Processen har pågått ett tag och det här lanserades 4 februari. Jag skulle tippa på att vi blir två-tre personer till under året, säger Robert Wadstein.

Robert Wadstein själv jobbade tidigare på distributören AKS, som köptes av DNS, som senare bytte namn till Arrow ECS.

Är det Arrow ni ser som den främsta konkurrenten i Sverige?
– Nja, inte riktigt. När det gäller Cisco så har Tech Data samma avtal som vi. När det gäller EMC är vi ensamma. Där är det mer lagringsleverantörerna som HP, IBM och Netapp vi fajtas med.

Cisco hoppas få ökat gehör för sin datacentersatsning genom Magirus.

– Datacenter och virtualisering är ett av våra viktigaste tillväxtområden. Med Magirus som specialiserad distributör inom virtualiserings- och datacenter kan vi ta ytterligare ett viktigt steg för att möta kundernas krav, kommenterar Niklas Andersson, vd på Cisco i Sverige, avtalet.