Det är en besviken och förvånad Robert Wadstein, Sverigechef på Magirus, som bekräftar för IT24 att distributören nu lägger ned verksamheten i Sverige.

– Jo, det stämmer. Jag fick reda på det i onsdags förra veckan. De har varslat samtliga anställda inklusive mig och förhandlingar med facket har inletts, säger han.

Så sent som för ett par veckor sedan var tongångarna de motsatta. Med ett nytt avtal med Cisco i högsta hugg som komplement till den befintliga EMC-portföljen aviserade Magirus att personalstyrkan skulle utökas.

Och att det verkar bli en förändring på personalsidan verkar stå klart. Men då handlar det alltså om att gå från åtta till noll, i stället för från åtta till elva anställda.

– Ingen är uppsagd ännu. Vi får se vad förhandlingarna leder till. Det här kom mycket oväntat, även för mig, säger Robert Wadstein, som tillträdde som Sverigechef i september.

När Robert Wadstein klev på var ambitionerna högt ställda. Inom loppet av ett år skulle omsättningen fördubblas till närmare 200 miljoner kronor och personalstyrkan växa till ett 20-tal.

– När jag började pratades det om en långsiktig satsning under de närmaste 12 till 24 månaderna, säger Robert Wadstein.

Som orsak till nedläggningen anges framför allt de knackiga resultaten på den svenska marknaden.

– Magirus hade en verksamhet som såldes till Avnet för två år sedan och sedan dess har det varit tungt, säger Robert Wadstein.