Du säger att det är en av de tio största domänaffärerna hittills i Sverige, kan du precisera det närmare?
– Ja, man kan säga att det har skett ett antal affärer i summorna kring 100 000 kronor och uppåt. Med köpet av Singlar.se tillhör vi definitivt topp 10 i det sammanhanget. Men exakt hur mycket det rör sig om är mellan mig och säljaren.

Vem är säljaren?
– Det är en förmedlingstjänst för internetadresser.

Är det värt priset?
– Ja, det tycker jag. Dejtingindustin omsätter miljardbelopp varje år.

Vad ska du göra med sajten?
– Det är en del i min affärsidé att utveckla sajter. I det fallet får man skilja mellan namnet och själva webbsajten. Det jag köpt är bara själva namnet, sedan gäller det att fylla det med något, att skapa någon slags tjänst inom, i det här fallet, dejtingindustrin. Men själva kärnan i en bra webbsajt är ett bra namn att utgå från.

Vad är det för typ av sajt som du tänker skapa?
– Eftersom jag jobbar mycket med mikrobloggar och sociala medier så är min tanke att ta online-dejtingen till en ny nivå med Singlar.se.

Hur kan det tänkas se ut?
– Ett exempel är att göra kopplingar mot befintliga medier som Facebook och Twitter. Tricket är att samutnyttja den information som redan finns på andra tjänster. Det är i alla fall ambitionen, men samtidigt är svårt att få tiden att räcka till. För några veckor sedan lanserade jag Govdata.se, en sajt som granskar alla statliga utgifter.

Vilken målgrupp vill du nå?
– Målgruppen är från 20 år och uppåt. Problemet är att unga inte är lika betalningsvilliga som äldre i det här sammanhanget.

 
Det här är en artikel från IT24 – sajten för dig som vill veta allt om människorna, marknaden och affärerna i It-Sverige.

IT24.se Twitter: @IT24se Facebook Nyhetsbrev