Halvledarjätten Qualcomm är en direkt konkurrent till ST Ericsson. Det nya kontoret kommer att ligga på Edison Park, på andra sidan motorvägen sett med ST Ericsson-ögon.

Qualcomm har sedan tidigare Sony Ericsson som en av sina viktigaste kunder. Och det är så klart en viktig orsak till att bolaget nu tar steget och öppnar eget kontor i Lund. Tack vare det nya kontoret hoppas man kunna bistå Sony Ericsson med tekniskt stöd.

– Vi arbetar med de stora spelarna i branschen, men vår närvaro i Lund är inte enbart kopplad till dem, säger Hans Sturesson, affärsutvecklare på Qualcomm och ansvarig för kontakten med Sony Ericsson, till nyhetsbyrån Rapidus.

Han säger att han också hoppas kunna samarbeta med innovativa småbolag i regionen och han tror att det finns många som är intresserade av att jobba med Qualcomm.

Qualcomm vill inte säga hur många anställda filialen i Lund ska ha. Klart är att det nya kontoret är på 250 kvadratmeter, vilket enligt fastighetsägaren Briggen är lagom för tio personer.

Qualcomm sysselsätter cirka 16.000 personer och omsatte senaste räkenskapsåret 10,4 miljarder dollar, vilket motsvarar knappt 75 miljarder kronor.

 
Det här är en artikel från IT24 – sajten för dig som vill veta allt om människorna, marknaden och affärerna i It-Sverige.

IT24.se Twitter: @IT24se Facebook Nyhetsbrev