Efter fyra år ifrån varandra har Tech Data och Asus återförenats. Det nya distributionsavtalet gäller Asus bärbara datorer och konsumentprodukter.

Enligt Asus är det deras stora tillväxt på bärbara datorer under de senaste åren som har gjort att båda parterna nu känner att det är rätt tid för att börja samarbeta igen.

– Tillväxten har framförallt berott på god kommunikation i alla kanaler och efterhand som Asus har vuxit på bärbart så känner många igen märket och då växer även efterfrågan, säger David Hammer, distributörsansvarig på Asus Nordic.

Tech Data tror starkt på sitt nyförvärv.

– Först och främst kompletterar de vår portfölj på ett väldigt bra sätt och många av våra kunder har efterfrågat deras produkter. Det handlar inte om att vi ville ha ännu ett pc-märke, vi ville ha Asus. Asus vet att Tech Data är väldigt starka och har en god relation med de större retail-, e-tail och telekomåterförsäljarna i Sverige och just dessa vill de fokusera mer på under 2010, säger Anders Demner, affärsområdeschef för pc på Tech Data

Asus Nordic har i samma veva sjösatt ett nytt partnerprogram. Förhoppningen är att genom det och sina distributörer göra det lättare för befintliga och nya återförsäljare.