På torsdagskvällen släppte Fatshark sitt vilda västernspel Lead & Gold på Playstation Network. Och tidigare i veckan släppte man teknikdemot Stone Giant för att visa vad bolaget kan göra med de senaste grafikkorten på marknaden.

Men alla dessa saker får stå tillbaka för veckans hetaste tillkännagivande, nämligen att japanska Capcom låter Fatshark göra Bionic Commando Rearmed 2.

– Helt fantastiskt. Det är en fjäder i hatten och roligt att få jobba med både ett så välkänt varumärke och en så ansedd förläggare, säger vd Martin Wahlund.

Första Bionic Commando Rearmed gjordes av Grin och kom sensommaren 2008. Då var Fatshark underleverantörer. Förra sommaren gick Grin i konkurs med bland annat stora skulder till just Fatshark. Men nu sluts alltså cirkeln när Fatshark fått prestigeuppdraget från Capcom.

– På många sätt var det naturligt att utvecklingen hamnade hos oss, vi har många av utvecklarna som ledde produktionen av det första spelet hos oss numera.

På grund av avtalet med Capcom kan Wahlund inte berätta särskilt mycket om produktionen.

– Den har varit igång ett tag och det känns väldigt bra, det är väl allt jag kan säga just nu, konstaterar han.

Spelet ska släppas nästa år, vilket kanske är lika bra – Fatshark har fullt upp just nu ändå med Lead & Gold. Sedan några veckor finns pc-versionen av spelet ute för digital nedladdning på bland annat Steam. På torsdagskvällen släpptes det för nedladdning till Playstation 3 via Playstation Network.

– Jag har inte fått några försäljningssiffror än, men det känns som om det går väldigt bra. Det är full fart på alla forum, recensionerna har varit bra och många spelar det online.

En version för Xbox 360 är också på gång, men något datum för när det släpps för nedladdning via Xbox Live är inte klart.