Reitangruppen, som äger 7-Eleven och Pressbyrån har fått smak på presentkort. De nya Itunes-presentkorten kommer att vara laddade med tre olika valörer, 150, 250 eller 500 kronor för vilka man köpa och ladda ner låtar, album, spellistor, ljudböcker eller Iphone-appar.

Som introduktionserbjudande under de två kommande veckorna kommer 150-kronorskortet att erbjudas för 100 kronor.

– Vi har under de senaste åren satsat stort på presentkort av olika slag. SF Bio, Kaffegram, Glassogram, Spotify Premium och nu Itunes-presentkort. Det är ett snabbt och enkelt sätt att visa omtanke, säga tack eller bara skicka en hälsning som har blivit väldigt omtyckt bland våra kunder, säger Mariette Kristenson, marknadschef på Pressbyrån.

– Att ge bort underhållning ”in blanco”, där mottagaren själv får bestämma vad han eller hon vill göra, är i det närmaste den perfekta presenten. Med Itunes-presentkort blir valfriheten dessutom riktigt stor. Det första man tänker på när man hör Itunes är musik, men här finns också ett stort utbud av suverän litteratur och spännande appar, säger Johan Rosenblom, marknadschef på 7-Eleven.