Till sommaren lägger Lunarstorm ner för gott. Även andra communitysajter, som till exempel Playahead, har också gått samma öde till mötes.

– Den har egentligen gjort sitt. Lunarstorm har sig själv att skylla till varför det inte är lika roligt längre. Den har haft svårt att förnya sig själv, säger Andreas Ödman, som håller med om att det är en epok som går i graven.

– Så känner vi också. Det vi gör nu är att bygga en ny community för 2010-talet, med ny teknik och gamla värderingar.

Begravningsdatum för Lunarstorn är satt till den 8 augusti, det vill säga om knappt två månader.

– Det var den åttonde igår och vi gillar siffran åtta. Nu ger vi alla våra användare ett par månaders respit att avsluta sina konton, säger Andreas Ödman, som alltså väljer att dra igång en ny sajt, LS8, genom sitt bolag Emya.

Vad är det som är nytt med den nya sajten?
– Vi plockar med oss värderingarna, så det är egentligen samma sak. I början var det ett kontaktskapande mellan okända människor och det är att skapa relationer som är intressant.

Vad det är som skulle vara roligare på den nya sajten är svårt att förklara, säger han. Men samtidigt tror han att LS8 kommer att vinna i längden.

– Till en början kommer det att se ut som en vanlig community. Men man publicerar sig mycket bättre, och på väldigt många ytor. Vi vill att det ska uppfattas som ”det du kräver det får du”.

Hur ser målsättningen ut?
– Vi hoppas få ny energi och fler besökare, men vi siktar inte mot de siffror vi hade en gång i tiden.

Facebook har av många pekats ut som den utlösande faktorn till att de gamla commuity-sajterna har tappat i popularitet. Den bilden håller Andreas Ödman inte riktigt med om.

– Många vill göra den kopplingen. Vi ser oss mer som ett komplement. Facebook har alla människor, men är mer för redan befintliga vänner, medan vi står för att träffa nya vänner. Msn var nog den konkurrenten som tog först, och de har fortfarande en stark roll.