Det främsta syftet med förvärvet är att Atea vill stärka sig i Stockholmsområdet.

– Tillsammans får Atea och Portal en stark närvaro i Stockholmsregionen och vi kommer att kunna ge våra kunder bättre service och mer anpassade funktionslösningar, kommenterar Lars Pettersson, vd på Atea.

Redan för två månader sedan kunde IT24 berätta att de två företagen förde diskussioner om en sammanslagning.

Portalgrundaren och en av ägarna Mikael Lindqvist har vid flera tillfällen förnekat att en sammanslagning med Atea är i görningen.

Portal har 110 anställda och omsatte 615 miljoner kronor under 2009. Samtliga medarbetare kommer att erbjudas fortsatt arbete inom Atea.

– Portal är ett företag med starkt kundfokus och entreprenörsanda som passar väl in i Ateas kultur. Vi har en stark tilltro till människors förmåga och har delegerat beslutsfattande, något som gör att våra nya kollegor kommer att ges stora möjligheter att växa och utvecklas hos oss, säger Lars Pettersson.

– Ateas helhetserbjudande inom it-infrastruktur med 850 konsulter kompletterar Portals erbjudande, vilket naturligtvis gagnar våra kunder. Vi har tittat mycket på företagskulturerna i samtalen med Atea. Att vi hittade så många viktiga beröringspunkter var en av de avgörande faktorerna för att vi nu, efter drygt tio års framgångsrikt företagsbygge, väljer att gå samman med Atea, säger Tomas Wanselius, vd på Portal.

Atea har uttalat aggressiva tillväxtmål framför sig. När 2011 är slut ska bolaget ha ökat sin omsättning med 1,6 miljarder. Hittills har bolaget förvärvat fem bolag under 2010.

Innan Portalaffären kan gå igenom krävs godkännande från konkurrensmyndigheterna, vilket väntas ske inom 1-2 månader.

 
Det här är en artikel från IT24 – sajten för dig som vill veta allt om människorna, marknaden och affärerna i It-Sverige.

Prenumerera på IT24s nyhetsbrev - vinn biobiljetter